Home Goede typevaardigheid belangrijk Voor wie? / Wat leer je? Huiswerk TypeWorld Kids Dyslexie geschikt Contact Inschrijfformulier Kosten Algemene Inschrijfvoorwaarden Alle voordelen op een rijtjeReacties van ouders op onze cursus
Met ingang van 2017 geef ik geen lessen meer op basisscholen in Woerden. Voor privélessen (bij u of bij mij thuis) kunt u altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Goede typevaardigheid is belangrijk

Kinderen zoeken soms eindeloos naar de juiste letters op het toetsenbord. Dat is wat de praktijk ons laat zien. En lang zoeken kost tijd! Ook vermoeidheid speelt een rol. Het constant schakelen van de ogen tussen toetsenbord en scherm maakt dat kinderen eerder moe zijn en bovendien een verminderde concentratie hebben. Docenten binnen het voortgezet onderwijs zien een duidelijk verschil tussen kinderen die een type- en computercursus hebben gevolgd, en kinderen die deze kans niet hadden.

De ervaring leert en de cijfers laten zien dat kinderen die met tien vingers en blind typen, beter zijn in het beantwoorden van vragen op de pc. Ze hebben veel voordeel van een goede toetsenbordvaardigheid en efficiënt computergebruik wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Bovendien hebben zij een sterk verminderde kans op klachten als RSI, vermoeidheid, concentratieproblemen of nekklachten.

Lees ook het artikel 'Het belang van blindtypen met tien vingers' (van der Meijden e.a.)'